HIGH 5 FOR VEGANSK

Vores planet lider under vores madkultur

Vores planet lider under vores madkultur. Verdens befolkning bør blive vegetarer jvf. forskerne, hvis vi vil udgå grufulde konsekvenser inden for 40 år, hvor vi vil være 2 milliarder flere mennesker på vores planet. Men der er mad til alle, hvis vi prioriterer anderledes. Vi kan ikke vente 40 år. Vores planet og kultur kører allerede i nødsporet, som tydeligt viser sig i naturkatastrofer, hungersnød, fældning af regnskov, oversvømmelser osv.
Vil du være med til at vende udviklingen?
At prioritere vegansk er måske en af deres største forskelle du kan gøre pt. både for menneskeheden og vores planet.
En tredjedel af verdens landbrugsjord bliver brugt til at dyrke foder til de dyr, som vi spiser - selvom vi kun får dækket i gennemsnit 20% af vores proteinbehov fra dyrebaserede produkter. Samtidig med at vi er med til fælde regnskovene - verdens lunger - til fordel for at dyrke maker med bla. korn og soyabønner til dyrefoder.

Opfordring - Prioriter veganske fødevarer - Min 95%
Der vil ikke blive ved med at være vand nok til det store kødforbrug. Der vil lige akkurat være nok vand, hvis andelen af dyrebaserede fødevarer bliver begrænset til max. 5% af det samlede kalorieindtag.

MIN 95% VEGANSK INDEN 2015
Vil vu være med til at gå over til at prioritere veganske fødevarer og have som mål at spise min 95% i eller måske allerede inden 2015?
Hvis vi vil undgå grufulde konsekvenser, bør vi alle blive vegetarer inden for 40 år.
Størstedelen af verdens befolkning kan blive nødt til at skifte til vegetarkost inden 2050, hvis vi vil undgå katastrofale mangler på fødevarer og vand.
Det konkluderer et hold førende forskere fra Stockholm International Water Institute i en ny rapport ifølge den engelske avis The Guardian.
Vi får i dag i gennemsnit dækket en femtedel af vores proteinbehov fra dyrebaserede produkter. Men om 40 år vil verdens befolkning være to milliarder mennesker større. Hvis de ekstra mennesker skal kunne spise, bliver det nødvendigt, at blot fem eller færre procent af vores proteinbehov bliver opfyldt af dyrebaserede produkter.
En tredjedel af verdens landsbrugsjord bliver brugt til at dyrke dyrefoder til de dyr, vi spiser.
- Der vil ikke være nok vand til rådighed på verdens nuværende landbrugsjord til at producere mad til den forventede ni milliarder mennesker store befolkning i 2050, hvis vi følger de nuværende tendenser og forandringer, står der ifølge The Guardian i rapporten.
- Der vil lige akkurat være nok vand, hvis andelen af dyrebaserede fødevarer bliver begrænset til fem procent af det samlede kalorieindtag og betydelige vandunderskud i visse områder kan blive opvejet af et pålideligt fødevarehandelssystem.
De dystre advarsler om, at vandknaphed begrænser verdens fødevareproduktion, kommer samtidig med, at Oxfam og FN forbereder sig til en mulig verdensomspændende fødevarekrise om cirka fem år. Majs- og hvedepriserne er allerede steget næsten 50 procent på de internationale markeder siden juni på grund af alvorlige tørker i USA og Rusland og en skuffende monsunregn i Asien.
Mere end 18 millioner mennesker sulter ifølge FN i det tørre Sahel-bælte i det nordlige Afrika. Oxfam forudser, at de voldsomme prisstigninger på fødevarer vil have konsekvenser i snesevis af udviklingslande.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Medicin

Sunde bryster – Husk at undersøge dem jævnligt

Længden på menstruationscyklussen