Længden på menstruationscyklussen

Når sæden befinder sig i skeden, kan det befrugte et æg i op til 3 dage, hvorimod det det ubefrugtede æg, efter ægløsningen, kun kan overleve i 12 til 24 timer. 
Disse to faktorer resulterer i et meget lille vindue, hvor befrugtning kan opnås. For at øge oddsene for undfangelsen i løbet af dette lille vindue, skal samleje være timet i overensstemmelse hermed, og den eneste måde at gøre det er at lokalisere din ægløsning. 
Rigtig mange par, som i længere tid har forsøgt at blive gravide, men endnu ikke er blevet det, begår den fejl at tro at alle kvinder får ægløsning på 14. dag i deres menstruationscyklus. 

Ikke overraskende, har par en tendens til at planlægge deres samleje omkring 14. dag i deres cyklus. De samme par er ofte chokerede, når de senere lærer, at kvindens ægløsning kan finde sted alt fra 5 dage før og 7 dage efter den dag. 
I mange af disse tilfælde, vil par som begynder at benytte en pålidelig beregning af ægløsning ofte blive gravid indenfor kort tid.

Den første dag med menstruationsblødning anses for at være den første dag i din cyklus. Ægløsningen sker 12-16 dage før den sidste dag i din menstruationscyklus - dette er relativt fast. Det betyder, at antallet af dage før ægløsningen kan variere voldsomt. 

Fejlberegningen med, at alle kvinder får ægløsning på 14. dagen af deres cyklus opstår, fordi kvinders "gennemsnitlige" cyklus længde er 28 dage - og i en 28 dages cyklus, vil dag 14, næsten med sikkerhed, være den dag ægløsningen finder sted. 

Hvad denne teori overser, er at de fleste kvinder ikke har den "gennemsnitlige" cyklus længde på 28 dage. Faktisk kan cyklussens længde varierer fra 23 dage til 35 dage, hvilket betragtes som normalt. 
Det betyder at hos kvinder, hvis cyklus længde er normal, kan ægløsningen ske hvor som helst mellem dag 9 i cyklussen (hvis cyklus er 23 dage) og dag 21 i cyklus (hvis cyklus er 35 dage). 
De store variationer på længden af kvindernes cyklus betyder, at par som bruger den sædvanlige 14-dages-regel til timing af samleje, kan få svært ved at blive hurtig gravid – eller svært ved at blive gravid overhovedet. 


Som om disse forskelle ikke er forvirrende nok, så er kroppen heller ikke som et ur – En kvindes cyklus længde kan nemlig variere fra måned til måned, så derfor ligger ægløsningen ikke altid samme dag hver måned.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Medicin

Sunde bryster – Husk at undersøge dem jævnligt