En grønnere og mere rå livsstil


Når vi vælger en kost bestående af store dele grønt og råt, tager vi ansvar både for vores egen sundhed og vores planet. Uden at være fanatiske. Der findes ingen endegyldig sandhed. Vi lever i en evolution. En grønnere og mere rå livsstil udfordrer os til at lytte både til vores egen krop og vores planet.
I 2010 skrev FN i deres miljøprogram "En væsentlig reduktion af indvirkningen på miljøet kan kun lade sig gøre ved en betydelig global kostændring, væk fra animalske produkter."
Albert Einstein skrev: "Intet vil gavne menneskelig sundhed og forøge chancerne for, at livet på Jorden kan overleve, mere end evolutionen til en vegetarisk kost."
På alle fronter er det nødvendigt at vi ændrer vores kostvaner. Den vestlige livsstil, vores landbrug, vores fremstillingsprocesser og vores kostvaner har haft dramatiske konsekvenser for vores helbred, vores miljø og vores planet. Denne syredannende livsstil skaber kaos, ubalance og uorden i vores krop og et optimalt miljø for uønskede sygdomme.
Hippocrates sagde: "Lad din mad være din medicin."
Grønsager gør kroppen mere basisk og ilter vores blod. Man kan sige at grønsager er væsentlige for vitalitet, flow, balance, energi og klarhed i vores krop. Undersøgelser har vist, at sygdomme ikke trives i en let basisk krop. Den tyske forsker og nobelspristager Otto Warburg har fundet ud af, at kræftceller kun kan forekomme i iltfattigt blod. Eller syreholdigt blod.
Bladgrønt bliver ofte omtalt som naturens medicin eller blodets ilt med flest helbredende og udrensende egenskaber af alle typer mad. Bladgrønt er proppet med klorofyl, aminosyrer (protein), enzymer, fibre, omega-3 og omega-6, vitaminer, mineraler og antioxidanter.
Alt liv, som vi kender det her på jorden, afhænger af fotosyntesen. Den særlige proces, som kun grønne planter og grønne havplanter besidder. De grønne planter fremstiller føde ved at optage lys fra solen. Vand og mineraler gennem rødderne fra jorden og luften gennem bladene. Ved at udnytte energien fra sollyset omdanner planternes grønne farvestof (klorofyl) vand og CO2 (kuldioxid) fra luften til energirige kulhydrater. Med mineralerne fra jorden, laver planterne stivelse, sunde fedtstoffer, proteiner og vitaminer. Og gennem ånding producerer planterne ilt.
En kost bestående af store dele grønt er sundere både for vores planet og vores sundhed. Grønt gør kroppen stærkere, mere basisk, mere fleksibel, mindre forgiftet, mere iltet og giver et mere velfungerende immunforsvar.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

HIGH 5 FOR VEGANSK

Medicin

Opskriften på den mest effektive og bedste slankekur