Sund Mad
Hvilke madvarer kan man som menneske tåle og hvad kan man ikke tåle: Se nedenfor hvilke du bør undgå.
Sunde: | Mindre sunde: | Dette bør du undgå: |
Melsorter: Raps, rug, byg de bedste er dog de gamle sorter som emmer, enkorn, durum og spelt | Melsorter: Havre og hvede | |
Fjerkræ fx kylling og kalkun | Fisk fra første led i fødekæden, men pas på med dem længere nede i fødekæden, hold dig til følgende: Mørksejen, taskekrappen, silden, grønlandsrejen, sardinen, ansjosen, alaskarejen og kulmulen. Pas på følgende: Rødspætte, kulleren, blåmusling, hellefisken, laksen, makrellen, pangasius, regnbueørreden, skrubben, pigvarren, kammuslingen, dåsetunen, stenbideren, lyssejen og isingen |
Kød fra dyr med fire ben.
Du bør undgå fælgende fisk: Torsken, rødfisken, ålen, hajen, tunen (fersk), varmtvandsrejen, havtasken, jomfruhummeren helleflynderen. Se også dette link
|
Frugter: Abrikos (friske), Auberginer, advocado, blomme, brombær, fersken, figner, hindbær, jordbær, kirsebær, klementin, krægeblomme, mandariner, melon, papaya, pære, sveske, ananas, ananaskirsebær, multebær, paprika | Pas på med for meget af følgende frugter: tørrede abrikos(svovlet), appelsiner(syre), citron(syre), grapefrugt(sur mave), kiwi(allergiske reaktioner), kvæde(kan kun spises efter kogning), lime(syre), banan(forstoppelse). | |
Ris alle uafskallede typer, Pasta (spelt, durum) kartofler | Pasta (hvede) | |
Grøntsager: Bambusskud, bladselleri, blomkål, broccoli, grønkål (god for synet), hvidkål (god for mave tarm), kinakål, rosenkål, Rucola, rødkål, salat, majs, peberfrugt, gulerødder, knoldselleri, roer, rødbede, yams (god til diabetikere) | Pas på følgenden grøntsager: Porrer (kan være stærke), spinat (pas på oxalsyre), bønner og ærter (har meget protein), skalotteløg, hvidløg og rødløg (kan påvirke slimhinderne) | Du bør undgå følgenden grøntsager: Rababer (ikke god for maven) |
Mælkeprodukter fx mælk og ost | ||
Sådan checker du om du kan tåle det du spiser, bliver dine blodårer tydelige på hånden så kan du ikke tåle det. | ||
Du bør generelt vælge økologiske fødevarer da de indeholder færrest pestisider (gift) |
Kommentarer
Send en kommentar