Ved hjælp af en detox kur kan du afgifte din krop, og få et bedre velvære!

Igennem research af flere århundrede år gamle kulturer rundt om i verdenen – af blandt andet det kinesiske medicin system – er jeg kommet frem til at afgiftning i det store hele handler om følgende: hvilke, rengøring og næring af kroppen inde fra og ud.
Formålet med en detox kur er at fjerne uønskede toksiner der af naturlige årsager sidder i din krop, og herved afhjælpe sygdom og hjælpe evnen til at kunne opretholde en optimal sundhed i dagligdagen.
Blandt andet har Peter Bennett, stor videnskabsmand indenfor medicin verdenen, udtalt at kroppen har sit eget naturlige helbredende system, og at en afgifting(detox kur) kan gøre dette system stærkere og bedre.

Hvordan virker en detox kur egentlig?

Grundlæggende og tilfælles for alle detox kure er at det går ud på at rense blodet for toksiner, og afhjælpe nyre, tarme, lunger, lymfe og hud.
Disse fem ting hjælper en detox kur med:
 1. Hvile af vitale organer ved hjælp af faste
 2. Stimulering af lever til at få giftstoffer ud af kroppen
 3. Fremme processer i tarme, nyrer og hud.
 4. Forbedring af blodcirkulation, hvilket hjælper til et bedre velvære
 5. Optankning af kroppen med sunde næringsstoffer til at undgå sygdom

Hvor tit skal jeg køre en detox kur?

Flere professor og eksperter mener at det er mest optimalt at køre en detox kur mindst én gang om året, han udtaler blandt andet “at det er optimalt at køre 1 gang om året”, og Linda Page der har en doktor grad siger at det en god idé at køre en detox kur hvis man for eksempel “uforklarlig træthed, irriteret hud, allegier eller poser under øjnene”.
Der er mange grunde til at tage en detox kur, og her er blandt andet nogle faktorer der spiller meget ind i forhold til toksiner i kroppen, så hvis du gør en af følgende ville det være en super idé at køre kuren: Du drikker eller har drukket meget alkohol, drikker kaffe, du er ryger, spist meget raffineret sukker og mættet fedt.

9 måder til at hjælpe din krop med afgifte sig selv på

 1. Spis masser af fibre, og især brune ris og økologiske dyrkede frugter og grøntsager. Andre super gode afgiftende fødevarer er: Roer, radisser, artiskokker, kål, broccoli, spirulina, chlorella, og tang.
 2. Spis urter som mælkebøtte rod, burre og marietidsel, og drik massere af grøn te.
 3. Husk at spise dine C-vitaminer, de hjælper nemlig kroppen med at producrer glutathion, det er nemlig en “lever forbindelse”, der hjælper med at drive toksiner ud af kroppen.
 4. Drik mindst 2 liter vand om dagen, den har du helt sikkert hørt mange gange før!
 5. Konverter stress til positive følelser med at visualiserer noget godt og dejligt.
 6. Tag dybeindåndinger og have helt stille momenter alene, der tillader at din ilt kan cirkulerer fuldstændig gennem dit system.
 7. Begynd med hydroterapi således: Tag et varmt brusebad i fem minutter, hvor du lader vandet køre ned af din ryg. Herefter tænder du for det kolde vand i 30 sekunder. Gør dette 3 gange, og lig dig derefter ind i din (forhåbentlige) varme seng i 30 minutter.
 8. Har du en sauna der hjemme, eller er du tit i svømmehallen? Begynd at brug saunaen mere, da den hjælper med at fjerne toksiner ved at du sveder, og kroppen udskilder affaldsstoffer igennem den vej.
 9. Lær Yoga, og begynd at udøve det 1 time hver dag.
Jeg håber du kunne bruge nogle af mine råd. Har du selv erfaringer med at afgifte din krop? Så del dem endelig her.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Medicin

Sunde bryster – Husk at undersøge dem jævnligt

Længden på menstruationscyklussen